Viden om E-Cigaretten

Ecigaretter & Dampvæske

dampgrej.dk har et stort udvalg af ecigaretter og væsker til både selvblanderen og den der ikke blander selv . på shoppen findes der er rigtig stort udvalg af dampklar væsker hvor der vælges den styrke der passer dig eller til dem der blander selv finder man også mange aromaer og base til din foretrukne styrke & smag
Dampgrej anbefaler: E-cigaretten trin for trin
Den er efter alt at dømme mindre skadelig. Du kan dampe på kontoret, og mens du er ude at spise. Der er mange fordele ved den elektroniske cigaret frem for den analoge. Men forbruget er en jungle af slang, forkortelser, produkter, smagsvarianter, webshops . Moderne Tider giver fire anbefalinger til, hvordan du vender forvirringen til en styrke

Researchen
Det er langt fra så simpelt at komme igang med en e-cigaret, som det er at købe 20 cigaretter i en kiosk. Du skal tage stilling til blandt andet model, batteri, smag og nikotinstyrke. Og selv om du forsøger at sætte dig godt ind i sagerne, er der stadig en risiko for, at man ikke bliver klogere: »Jeg har brugt en hel aften på at læse på mange sites og se diverse YouTube klip. Og jeg er … fuldstændig rundtosset,« som en bruger på eryger.com formulerer det. Et godt sted at starte er netop på et webfora som eryger.com, eller en af de mange facebook grupper hvor brugere deler ud af deres tips og tricks. Der er guides og mentorordninger, der kan hjælpe dig til at træffe det rigtige valg, og et væld af videoer og allerede besvarede spørgsmål om alt fra det meget simple til det utroligt avancerede. For selv om det komplicerede og nørdede til at starte med kan virke som en forhindring for at gå igang, kan det på sigt vise sig at blive selve styrken ved de elektroniske cigaretter. Efter et stykke tid ender analog rygning med at virke som et banalt – nærmest barnligt primitivt misbrug – mens e-cigaretter kan forsvares som en hobby, der kan bruges timer på at fordybe sig i, til man opnår den perfekte dampoplevelse.

E-cigaretten
Ikke nok med at teknikken kan være kompliceret at finde rundt i, så går udviklingen også meget hurtigt. Hvad der for et år siden var smart, er nu håbløst forældet. En af de mest simple og populære varianter er forskellige udgaver af modellen e-Go – som man kan få i startkits med et batteri, en såkaldt clearomizer og et mundstykke. Batteriet holder halvanden dags tid på en opladning, mens det er i clearomizeren (der typisk holder to til fire uger), at det sjove sker og væsken omformes til damp. Det smarte ved denne e-cigaret er, at man selv kan fylde væske på og dermed nemt kan prøve sig frem til den variant, man bedst kan lide.
Bliver man glad for den simple e-cigaret, er der nærmest uanede muligheder for at gå op i model. Der findes guides til, hvordan du selv modificerer og pimper dine egne komponenter fra forskellige versioner af farvet plastic til blankt stål i krom eller guldfarve. Og udover det ydre er der også forskellige lejre, der sværger til forskellige måder at få produceret dampen på, alt efter hvordan det smager. De mere avancerede versioner har muligheder for på selve apparatet at justere på volt og ampere for at give præcis den ønskede styrke.

E-Juice
Du kan købe færdigblandet e-juice i butikker rundt om i landet eller på internettet med varierende nikotinstyrke. I de simple varianter af e-cigaretter er det nikotinindholdet, der giver det krads, som man kan savne som eks-ryger af analoge smøger. De fleste starter efter sigende med tobaksmag, men går så videre til andre smagsvarianter efterhånden – blandt andet fordi smagen alligevel ikke minder forfærdeligt meget om tobak. Kaffesmagen minder lidt for meget om mælkeskummet i kaffen, mens vanilie er lidt for svag i smagen. Energy Cow er en af de andre populære varianter, som minder om Red Bull, men sikkert ikke kan hedde det på grund af copyright, smager friskt af energidrikken til at starte med, men man bliver dog hurtigt træt af smagen og lugten. Det er ikke lykkedes Moderne Tider at finde en favoritsmag endnu, så anbefalingen vil være at prøve sig frem. På eryger.com er der tusindvis af posts, der handler om selvblanding af væske og udveksling af opskrifter. Da markedet er relativt nyt, virker det dog stadig pænt ureguleret, og det kan ikke anbefales at gå ud over de etablerede blandinger, hvis man ikke ved, hvad man laver. Der er f.eks. forskel på at bruge henholdsvis vegetabilsk glycerin (VG) og propylengol (PG) som base og en række andre ting at tage højde for, inden man for alvor kan komme igang, men på forummerne er der også både mentorer og andre brugere, der sikkert gladeligt vil hjælp til, så man kan undgå at lave noget, der går galt. De erfarne modner de selvblandede væsker, til de opnår den rette smag, hvad der giver mulighed for at bruge endnu flere timer på at nørde det: »Det sgu lige som at være vinbonde og gå og tappe lidt på fadene,« som en udtrykker det. Selv at blande nikotinvæske kan i øvrigt overhovedet ikke anbefales, da det er farligt og potentielt giftigt.

Kulturen
Det store potentiale i e-cigaretter er helt klart udviklingen af en selvstændig kultur forbundet med ’dampningen’. Kulturen er ikke begrænset til nettet, og der holdes også træf, hvor der kan udveksles opskrifter og tips og tricks til modificeringer af din egen pimpede e-cigaret. Rygning er udover den fysiske afhængighed også en social og kulturel ting, som man i mindre grad risikerer at skulle undvære helt, hvis man trapper ned via elektroniske cigaretter. På den måde er e-cigaretter for nogen et reelt alternativ, der kan få en til at droppe de analoge cigaretter uden at man med det samme behøver at miste den kulturelle og vanemæssige del af rygningen. Så for dem hvor afholdenhed ikke er et godt nok alternativ, kan e-cigaretter og den tilhørende DIY-kultur måske være et skridt på vejen væk fra de analoge cigaretter.

X